Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Un rebrot de coronavirus a la Franja fa retrocedir a fase 2 a tres comarques d’Osca

Les incidències de casos s’han multiplicat entre 10 i 20 vegades a La Llitera, Baix Cinca i Cinca Mitjà

Agències 22/06/2020
Pla general de ciutadans passejant pels carrers del centre de Barcelona amb mascaretes, l'11 de març del 2020 (Horitzontal)

Tres comarques d’Osca, dues d’elles a la Franja, han hagut de retrocedir a la fase 2 del pla de desescalada per diversos brots locals de coronavirus. Així ho recull l’ordre de la conselleria de Sanitat publicada al Butlletí Oficial d’Aragó, que indica que els últims dies l’aparició de nous casos ha multiplicat entre deu i vint vegades les incidències a La Llitera, Baix Cinca i Cinca Mitjà. Segons la conselleria, en aquestes comarques hi ha hagut brots en entorns laborals de treballadors agrícoles temporals -tant en explotacions com indústries-, segueixen apareixent casos relacionats amb brots previs en altres indústries i, segons assenyalen, es donen indicis de transmissió comunitària.

Tot i això, asseguren que tot i el “considerable” augment de casos no són “preocupants” en termes de gravetat ni de col·lapse sanitari.

Encara que aquestes tres comarques tornaran a la fase 2 i, per tant, se’ls aplicarà les mesures recollides en el pla de desescalada, no s’aplicarà les restriccions a la llibertat de circulació, sinó que s’aconsellarà als ciutadans que visquin a la zona que limitin la circulació i es recomanarà als residents de fora les tres comarques que hi evitin desplaçaments.