Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2130

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Trilla i Mitjà demanen molta prudència a la Diada i al retorn a l’escola

|

- Publicitat -

Els epidemiòlegs Trilla i Mitjà, que hem sabut han estat professor i alumne, han coincidit en el programa FAQS i els temes estrella han estat la Diada i el retorn a l’escola.

Publicitat

DIADA – 11 de setembre
Tot deixant clar que la Diada s’ha de celebrar “sí o sí (Trilla) han advocat per fer-ho sense desplaçaments i concentracions: “pot dissenyar-se un moment de la concentració amb seguretat, però abans hi haurà molta mobilitat per arribar a aquest moment” (Mitjà). “És massa risc”. Els dos doctors han demanat de trobar altres formes de manifestar-se, sigui en línia o amb la proposta de l’ANC de sortir als balcons.

En la mateixa línia de prudència i prevenció fins i tot ja s’han avançat a dir que tampoc no seria prudent fer les cavalcades de Reis. Malgrat que faltin quatre mesos, ambdós especialistes asseguren que de la pandèmia “n’hi ha per dotze mesos més” i que “el 2021 serà també excepcional.”

RETORN A L’ESCOLA – 14 de setembre
“Em pregunten què faria jo amb els meus fills o nebots” (Mitjà) “Doncs els portaria a l’escola, però després no deixaria que anessin a veure els avis o altres persones de risc”.

“Calen grups estables tancats amb un sol professor”, han assegurat els dos especialistes que també han dit que cal tractar els mestres semblantment als sanitaris: fer-los tests periòdics, tests d’antigen, els nous tests d’anticossos que permeten tenir resultats en deu minuts. Segons Mitjà, les administracions s’han d’espavilar en comprar-ne, no passés com amb les PCR que es van esgotar en el mercat mundial. El doctor Mitjà va fer seva la frase de l’OMS: “La regla ha de ser test, test i test”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut