Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Tres alcaldes del PSOE es vacunen del coronavirus abans d’hora “perquè sobraven dosis”

D’aquesta manera s’han beneficiat de la vacuna sense ser grup de risc

Redacció 15/01/2021
Pla mitjà on es pot veure una infermera preparant una dosi de la vacuna contra la covid-19, al Cap de Balàfia - Pardinyes de Lleida, el 13 de gener de 2021

Després de la polseguera que ha aixecat el fet que l’alcalde de Riudoms i un regidor s’hagin vacunat del coronavirus per no perdre dosis sobrants, un cas similar esquitxa ara el grup socialista espanyol. Segons informa el diari Voz Pópuli, ja són tres els batlles del PSOE que s’han vacunat abans d’hora i sense ser grup de risc.

Concretament a la localitat cordovesa de Torrecampo, que ha defensat que el seu primer desig era no ser vacunada fins que no correspongués al grup de població a la qual pertany, però en ser la presidenta de l’entitat on es vacunava, la infermera gestora dels casos va autoritzar la seva vacunació. I és que el motiu pel qual es vacunen aquests batlles, igual que l’alcalde de Riudoms, no deixa de ser una necessitat per aprofitar les dosis que poden sobrar en una jornada de vacunació, però tal com va dir el secretari de Salut Pública a Catalunya, Josep Maria Argimón, “que un càrrec polític es vacuni abans d’hora “no és un bon exemple”.

Pel que fa als altres dos alcaldes socialistes, són els de dos municipis d’Alacant: El Verges i El Poblest.