Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Torra inicia el discurs al ple sobre la covid-19 amb un minut de silenci per la memòria de les víctimes

El president no està “satisfet” davant del “drama humà” del coronavirus i fa una crida perquè “no caigui en l’oblit”

Avatar
Agències 01/07/2020
Pla general de l'hemicicle del Parlament durant el minut de silenci per les víctimes de la covid-19, durant la intervenció del president del Govern, Quim Torra, en el ple monogràfic. Imatge de l'1 de juliol del 2020. Horitzontal.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat el seu discurs sobre el ple de la covid-19 amb un minut de silenci per la memòria de les víctimes. Torra ha començat dient que no està “satisfet” davant del “drama humà” que suposa la crisi i la pèrdua de tantes vides. El president ha subratllat que cap governant pot “posar-se medalles” de la feina feta. Torra ha afegit que és un “orgull immens” formar part de la societat catalana i que tots els membres del Govern han fet un “gran esforç” durant la situació d’emergència. Al tercer minut de discurs, ha demanat als diputats presents a l’hemicicle -la majoria segueix el ple d’aquest dimecres a distància- que s’aixequin. Després ha fet una crida perquè les víctimes “no caiguin en l’oblit”.

Torra ha constatat que darrere les xifres de víctimes hi ha noms i cognoms, famílies sense fills o filles, i gent que ha perdut els pares i mares o amistats. “No hem de permetre que aquesta malaltia cruel ens esborri la memòria, que cap nom caigui en l’oblit”, ha sentenciat.