Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Torra adverteix que la decisió de confinar el Segrià s’ha pres ara perquè és “quan els experts ho han recomanat”

Apunta que la mesura “evita adoptar-ne d’altres més radicals” i diu que treballaran amb les institucions del territori

Avatar
Agències 04/07/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, conversant amb el pare prior de Montserrat, Ignasi Fossas, el 4 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que el Govern hagi decidit confinar el Segrià aquest dissabte i no abans, “perquè és quan els experts ho han recomanat”. El cap de l’executiu català ha explicat que no van rebre “aquesta alerta per part dels informes dels experts” fins divendres. En aquest sentit, ha assenyalat que durant tota la setmana la conselleria de Salut “ha anat adoptant les mesures que calia” i ha destacat la capacitat d’anticipar-se que el Govern ha demostrat durant tota la pandèmia. Torra ha remarcat que la intervenció que s’ha fet a Lleida “evitarà haver d’adoptar altres mesures més radicals”. Alhora, ha assegurat que treballaran de forma coordinada amb la resta d’administracions d’aquest territori.

 

“Prenem les mesures quan els experts les posen sobre la taula i fins ahir no vam tenir aquesta alerta per part dels informes que ens ha permès arribar a aquesta conclusió”, ha assenyalat el president.

 

Torra ha també ha explicat que en les properes setmanes es faran reunions diàries del Procicat per fer seguiment del brot de Lleida i ha indicat que la Generalitat treballarà de forma coordinada amb la Paeria, la Diputació de Lleida i els ajuntaments dels municipis afectats per donar-hi resposta.