Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Salut denuncia la incompetència de l’estat per interrompre la vacunació massiva amb AstraZeneca

“Ja n’hi ha prou d’aquest despropòsit”, ha etzibat Vergés després que el Ministerio de Sanidad informés que 148.000 vacunes no arribaran quan toca

Àlex Huguet 25/03/2021
La consellera Alba Vergés i el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha dit que Catalunya haurà d’interrompre la campanya de vacunació massiva després que el Ministeri de Sanitat els hagi notificat que el dilluns vinent, 29 de març, no arribaran les 148.000 dosis d’AstraZeneca compromeses. En declaracions al ‘Tot es mou’ de TV3, Ramentol ha explicat que el dilluns següent, el 5 d’abril, AstraZeneca els enviarà més dosis però ha remarcat que de moment no saben quantes. Per la seva banda, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha denunciat la situació a través de xarxes socials, i l’ha qualificat de “vergonya”. “Ja n’hi ha prou d’aquest despropòsit”, ha afegit.

Ramentol ha lamentat que aquest “nou contratemps” és “una afectació important” i ha admès que des del punt de vita organitzatiu “és molt difícil de gestionar”.

El secretari general de Salut ha dit també que és molt difícil gestionar les expectatives generades en la població perquè “hi ha molta demanda” per vacunar-se entre la població de risc. Ramentol ha demanat poder tenir les dosis que toquen per poder “anar a bon ritme” tal com estava previst.

Segons ha informat Salut, aquest retard en les dosis compromeses no afecta les cites que ja estaven programades per a vacunar-se, però sí que impedirà les noves programacions.