Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Podemos liquida el 15-M i les conclusions conjuntes amb el PSOE no inclouen l’impost a les grans fortunes

El PSOE prepara un nou gran pacte amb el PP i Cs que unificarà més que mai Espanya

Redacció 24/06/2020
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres d'aquest 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

Les conclusions de PSOE i Unides Podem sobre la comissió per a la reconstrucció del Congrés no inclouen un impost per a les grans fortunes, tal com volia el partit de Pablo Iglesias. Les propostes de resolució sobre política fiscal es limiten a avançar en la progressivitat del sistema fiscal “per tal que aportin més els que més tenen i perquè rebin més els que més ho necessiten”.

Podmeos com el moviment de Colau nascuts per entorpís el 15M i la revolta democràtica independentista

El document fa referència a les grans fortunes quan diu que cal enfortir la lluita contra el frau fiscal, especialment el relacionat amb “les grans fortunes i l’economia submergida”. Les conclusions també inclouen estudiar “en el marc jurídic vigent” la possibilitat de permetre a entitats locals sanejades que utilitzin part del superàvit a mesures concretes.

PSOE i PP s’intercanvien les conclusions de la comissió per a la reconstrucció i s’emplacen a seguir parlant, l’estat profund de veritat sempre fa la feina

Representants del PSOE, membres del govern espanyol i del PP s’han reunit aquesta tarda per intercanviar-se les conclusions dels diferents grups de treball de la comissió per a la reconstrucció del Congrés i s’han emplaçat a seguir parlant en els pròxims dies, segons fonts del PP. En la trobada hi ha participat la vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, i el secretari general del PP, Guillermo Mariscal; per part del PSOE la portaveu, Adriana Lastra, i el portaveu adjunt, Rafael Simancas; i per part del govern espanyol el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños, i el secretari d’estat de relacions amb les Corts, José Antonio Montilla.

En la reunió el PP ha insistit en un pacte d’estat per la sanitat i en la seva voluntat d’arribar a acords en aquest àmbit.