Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’OMS estira les orelles a Europa per un ritme de vaccinació “inacceptablement lent”

Insta a accelerar el procés amb l’augment de producció, la reducció de barreres per administrar els vaccins i utilitzar tots els vials emmagatzemats

Avatar
Agències 01/04/2021
Encarregada de vacunació treu una dosi del vial a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) veu “inacceptablement lent” el ritme de vaccinació contra la covid-19 a Europa. En un comunicat, el departament europeu de l’OMS lamenta els “retards en el calendari” i insta les autoritats a mantenir les mesures sanitàries i de distància social per “compensar la baixa cobertura pels vaccins”. “Siguem clars, hem d’accelerar el procés amb l’augment de la producció, la reducció de les barreres per administrar els vaccins i utilitzar cadascun dels vials que hi ha emmagatzemats”, diu el director per a Europa de l’OMS, Hans Kluge.

“El risc d’una falsa seguretat per la vaccinació entre les autoritats i la població és considerable”, alerta Kluge. D’altra banda, el director per a Europa de l’OMS subratlla que tots els països europeus rics estan vaccinant, mentre que el 80% dels països europeus d’ingressos mitjans ho estan fent i la xifra es redueix fins al 60% en el cas dels de baixos ingressos.