Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

L’estat profund entre en guerra civil pels desacords entre el PP i el PSOE

La comandància de la Guàrdia Civil de Madrid obre una investigació per la filtració dels informes del 8-M

Redacció
Redacció 05/06/2020
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Pablo Casado, reunits aquest dilluns 16/12/2019 al Congrés dels Diputats (horitzontal)

 

Interior assegura que es tracta d’un procediment “automàtic” i “habitual” en aquests casos

La comandància de la Guàrdia Civil ha obert una informació reservada per determinar les circumstàncies en què s’ha produït la filtració dels dos informes de la Benemèrita sobre el 8-M. Fonts d’Interior asseguren que es tracta d’un procediment “habitual” i que es fa de forma “automàtica” en aquests casos. La Guàrdia Civil ha elaborat dos informes –el segon dels quals amplia la informació del primer- que ha lliurat a la jutgessa de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, que instrueix la causa. El primer document que es va filtrar a la premsa contenia alguns errors i apuntava a possibles responsabilitats del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per posar “en risc” els ciutadans amb el coronavirus.

Els errors del document es van esmenar en un segon informe ampliat, que manté la tesi que el govern espanyol coneixia la gravetat de la situació i que no s’haurien d’haver fet manifestacions ni concentracions de persones.

Les filtracions i les lluites polítiques entre els dos grans partits deixen al descobert la guerra bruta

La filtració del primer informe va coincidir amb la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, tot i que des el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska ha desvinculat reiteradament la decisió d’aquest fet i ha assegurat que ni ell ni ningú del seu departament va demanar ni l’informe ni el seu contingut.

Relacionats