Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La ministra Montero defensa “el rigor” habitual de la Guàrdia Civil

Només qüestiona els informes d’aquests dies que afecte el seu govern

Redacció 07/06/2020

La ministra retreu la “indecència” de les formacions que els acusen “d’assassins” per conèixer el perill del coronavirus

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que hi ha “un qüestionament unànime” entre la societat a l’informe de la Guàrdia Civil sobre les mobilitzacions del 8-M. Tot i això, Montero ha volgut “trencar una llança” a favor del cos i ha lloat el seus informes “normalment rigorosos i amb molta feina al darrere”. “No és una bona notícia per al cos que hi hagi un informe que tothom qüestioni”, ha lamentat. En una entrevista a La Sexta, Montero també ha justificat les seves declaracions fetes en ‘off de record’ abans d’una entrevista on explicava que el descens en les xifres de manifestants era pel virus i ha assegurat que el govern espanyol no tenia coneixement de com evolucionaria la pandèmia.

La Guàrdia Civil és bona si ataca a la resta, però és dolenta si ataca el seu govern

En aquest sentit, ha carregat durament contra el PP i Vox, que els han acusat de saber-ho i tot i així mantenir les manifestacions, i els ha retret la “indecència i la mentida” de titllar-los “d’assassins i criminals”.

En relació a les repetides crítiques de l’oposició, Montero ha lamentat que el PP cada vegada més “faci una deriva cap a Vox i l’extrema dreta”. En aquest sentit, la ministra ha confiat que dins de la formació “hi ha gent que s’avergonyeix de la línia del partit” perquè “voldrien una dreta responsable amb la situació”.

També sobre la mobilització del 8-M, Montero ha dit que si en aquell moment o setmanes abans “s’hagués tingut la mateixa informació que ara” s’hauria actuat diferent.

Crispació al Congrés

D’altra banda, Montero s’ha referit a la crispació viscuda en les darreres sessions al Congrés i ha reconegut que cal fer “autocrítica”. Tot i així, ha assenyalat que “no només hi ha crispació, sinó que també hi ha un govern que pren decisions”.

En relació a les diverses discussions entre formacions que s’han viscut, Montero considera que “hi ha afirmacions que no es poden deixar sense resposta” i ha explicat que, per exemple, si “algú” nega l’existència de la violència de gènere “per responsabilitat política” cal que se li respongui i rebati. A més, ha rebutjat que es posi el mateix nivell ambdues posicions perquè “no és el mateix ser racista que dir que es lluita pels drets humans”.