Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La Intersindical demana desafiar Educació i “plantar-se” a no obrir les escoles al juny

Afirma que el pla de Bargalló és una “temeritat sanitària” i denuncia que no es prevegi “cap recurs extraordinari de personal”

Agències 20/05/2020
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la seva compareixença a la comissió d'Educació del Parlament, el 8 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

La Intersindical-CSC ha titllat de “temeritat sanitària” obrir les escoles en les condicions plantejades aquest dimecres pel Departament d’Educació perquè “es juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat”. A més, ha afegit que “atempta contra els principis bàsics de l’educació”. El sindicat ha fet una crida a la comunitat educativa a “plantar-se” i creu que la prioritat ha de ser treballar “per tenir un curs vinent en condicions”.

En un comunicat, ha lamentat que el pla “no preveu cap recurs extraordinari de personal ni cap planificació d’espais”, tot i preveure reduir grups, i també que “es traspassa tota la responsabilitat a les direccions quan hi ha alts càrrecs que haurien d’assumir-les”.

La Intersindical ha assegurat que no s’ha comptat amb els sindicats ni amb la comunitat educativa per a l’elaboració del pla, ja que no han tingut “ni veu ni vot”, i ha lamentat la “descoordinació informativa flagrant” del Departament, ja que el conseller tenia prevista una roda de premsa a dos quarts d’una del migdia mentre el pla “ja corria” des de primera hora del matí per grups de Whatsapp o Telegram “i tornava a causar neguits, incerteses i indignació”.