Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

La CUP creu que el toc de queda tampoc “farà caure la corba” de la covid-19

Lamenta que es tanquessin bars i restaurants perquè el focus d’infecció “no hi ha estat ni hi estarà”

Avatar
Agències 24/10/2020
Pla mitjà del diputat de la CUP, Vidal Aragonés, en la presentació de la Proposició de Llei per l'estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català. Imatge del 14 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El diputat de la CUP-CC Vidal Aragonés ha considerat que el toc de queda que planteja el Govern per frenar l’expansió de la covid-19 tampoc “farà caure la corba” de casos positius, igual com, al seu parer, no ho ha fet el tancament de bars i restaurants, perquè ambdós punts estan lluny dels grans focus de transmissió. Aragonés ha dit, després de la reunió dels grups parlamentaris amb l’executiu, que la seva formació no s’oposa a mesures per frenar la pandèmia, però puntualitza que han de ser “efectives” i han de venir “acompanyades” de mesures socials i econòmiques. Els anticapitalistes aposten per actuar a l’àmbit educatiu i el de les residències i per reforçar l’atenció primària, en lloc de per “limitar drets fonamentals”.

 

Aragonès ha lamentat que malgrat el tancament de bars i restaurants la corba no només no ha baixat “sinó que ha crescut”, perquè els grans focus d’infecció “no es troben ni es trobaran” en aquests establiments.

Per això lamenta que el Govern aposti ara pel toc de queda, que incideix en la mobilitat nocturna, un altre escenari que a parer dels anticapitalistes no suposa un gran focus de contagi. Segons Aragonés, el Govern està “suplint la manca de recursos” dedicats a “mesures efectives” de control de la covid-19 amb “una proposta de limitació de drets fonamentals”.

En aquest sentit critica que no s’hagi invertit prou en mesures la traçabilitat i el testeig -i recorda la polèmica a l’entorn de la contractació de Ferrovial- i lamenta “el col·lapse” de l’atenció primària. També subratlla la necessitat d’establir permisos retribuïts per a les famílies que no poden anar a treballar perquè s’han de quedar a cuidar d’un fill en quarantena.

Finalment ha denunciat la manca de mesures als “dos grans àmbits de focus de contagi” de la covid-19, que a parer de la CUP són ensenyament i residències. Aragonès ha afirmat que el desdoblament de grups anunciat en el primer àmbit s’està fent “de manera residual”, i que les residències continuen essent “un gran focus de contagi” perquè no s’ha aplicat cap mesura per frenar-lo.

 

 

 

 

 

 

Relacionats