Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

JxCat veu “molt insuficient” l’acord d’ERC sobre la pròrroga i creu que significa “mantenir la subordinació” a l’Estat

Borràs augura “un incompliment flagrant” del pacte i diu que el govern espanyol “ha perdut tota la credibilitat”

Redacció 30/05/2020

JxCat veu “clarament insuficient” l’acord al que ha arribat ERC amb el govern espanyol per abstenir-se a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma. La líder de la formació al Congrés, Laura Borràs, creu que el pacte “significa mantenir la subordinació a l’Estat que ha pres les competències” i tem que sigui “un nou ‘a canvi de res'”. Borràs ha assenyalat que els punts de l’acord, que inclouen el retorn de competències als territoris quan entrin en fase 3, toquen qüestions que “ja pertoquen” a Catalunya i avisa que “l’ús del condicional ‘sempre que sigui possible’ augura un incompliment flagrant”.

A més, ha afirmat que el govern espanyol “ha perdut tota credibilitat” per la manera com s’ha gestionat la darrera pròrroga “enganyant a socis de votació”, en referència a la polèmica amb EH Bildu per la derogació de la reforma laboral.

“És un acord que només incorpora 1 dels 40 punts que va traslladar el president Quim Torra al president Pedro Sánchez i pot ser un acord legítim per a ERC però és clarament molt insuficient per a JxCat, perquè ho és en contraprestacions pels catalans”, ha sentenciat.

A més, ha recordat que els acords “de partit” no són acords de Govern. “Per tant, els acords als quals arriben els partits que formen part del Govern però no estan consensuats és evident que no el comprometen”, argumenta.