Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Justícia portarà ara al Procicat una proposta per limitar l’aforament en actes religiosos

L’Arquebisbat defensa que es complia l’aforament i que si es va fer l’acte a la Sagrada Família és perquè es podia

Agències 08/11/2020
Pla picat dels feligresos a la Sagrada Família en la beatificació de Joan Roig Diggle, el 7 de novembre del 2020 (Horitzontal).

La Direcció General d’Afers Religiosos, dins del Departament de Justícia, portarà al Procicat una proposta per limitar a un centenar de persones l’aforament en actes religiosos. Justícia ha informat que ho farà per evitar “noves concentracions multitudinàries” com la d’aquest dissabte a la Sagrada Família, que va reunir unes 600 persones. Aquesta limitació se sumaria a l’actual del 30% de l’aforament en actes religiosos i s’aplicaria “malgrat es facin en espais amb gran capacitat”. El Departament, a través d’Afers Religiosos, ha traslladat el seu malestar a l’Arquebisbat de Barcelona per la “desproporcionada i inoportuna” concentració de persones en la beatificació d’aquest dissabte i ha fet una crida a la responsabilitat.
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ja havia apuntat aquest diumenge en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ que s’haurien de revisar els criteris quan es tracta d’esglésies grans que congreguen centenars de persones.

L’acte va comptar amb la presència del director general de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, així com la del tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Albert Batlle i del comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religió del consistori, Khalid Ghali.

Fonts de l’Arquebisbat asseguren que no han rebut res en relació a l’expedient anunciat per Salut

L’Arquebisbat de Barcelona ha defensat que en la beatificació celebrada aquest dissabte a la Sagrada Família i que va reunir unes 600 persones es complia l’aforament permès. Fonts de l’Arquebisbat han indicat a l’ACN que si l’acte es va fer és perquè es podia fer. A més, han assegurat que de moment no han rebut res en relació a l’expedient anunciat aquest dissabte pel Departament de Salut.

L’acte va comptar amb la presència “oficial” del director general de Drets i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali; mentre que el tinent d’alcaldia Albert Batlle hi va anar convidat a títol individual, segons les mateixes fonts.

L’acte religiós va comptar amb l’assistència d’unes 600 persones, un terç de l’aforament de la Sagrada Família a causa de les restriccions per la pandèmia de covid-19.