Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Infermeres de Catalunya demanda el SEM per “vulneració del dret a vaga” en decretar serveis mínims del 100%

La Mesa Sindical de Sanitat proposa aturades parcials cada dilluns a partir del 15 de març amb el lema ‘Estem fartes’

Avatar
Agències 13/03/2021
Un cartell reclamant condicions laborals "dignes" durant la vaga de sanitat i serveis assistencials a Girona, el 10 de març del 2021 (horitzontal)

El sindicat Infermeres de Catalunya ha interposat una demanda contra el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per “vulneració del dret a vaga” després de decretar uns serveis mínims del 100% el proper 15 de març. La Mesa Sindical de Sanitat va convocar una vaga general del sector sanitari el 10 de març i també va proposar un seguit d’aturades parcials cada dilluns amb lema ‘Estem fartes’. Infermeres de Catalunya denuncia la “il·legalitat” d’uns serveis mínims del 100% i sense cap negociació prèvia amb el comitè de vaga, i per això ha anunciat la demanda davant la Sala Social del TSJC. “A la mateixa també es reclamen mesures cautelars perquè el SEM rectifiqui i decreti uns serveis mínims inferiors al 100%”, ha apuntat el sindicat.

Infermeres de Catalunya recorda que són diverses les sentències fermes del Tribunal Suprem que ratifiquen sentències del TSJC on es dictamina “la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga”. “Inclús en serveis bàsics per a la ciutadania”, ha afegit el sindicat. “Esperem poder aturar aquesta actitud antisindical i abusiva per part del SEM i per part d’altres institucions públiques i privades”, han reblat des d’Infermeres de Catalunya, que igualment han criticat altres postures del SEM com no fer publicitat de la vaga del 10 de març o no decretar serveis mínims per la vaga convocada el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

 

“Totes aquestes vagues han estat convocades legalment i el Departament de Treball ha fet les oportunes resolucions de serveis mínims en totes elles. En cap moment indica el percentatge numèric de mínims, que hauràs de ser indicat per cada empresa i centre”, han conclòs des d’Infermeres de Catalunya.