Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Infermeres catalanes alerten de més casos d’ansietat i depressió per la pandèmia

També avisen que hi ha pacients que han passat la malaltia i presenten seqüeles persistents neurològiques

Redacció
Redacció 23/12/2020
Sanitaris conversen als passadissos de l'UCI de l'Hospital de Mataró durant la pandèmia de la covid-19, el 19 d'octubre de 2020 (horitzontal)

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) ha alertat de més casos d’ansietat, depressió i problemes de son entre la ciutadania a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat aquest dimecres, l’associació ha dit que en els pròxims mesos “es necessitarà fer front a un increment” de les malalties vinculades a la salut mental, sobretot entre els col·lectius especialment afectats per la pandèmia.

També han destacat que hi ha pacients que han passat la malaltia i presenten seqüeles persistents neurològiques com a falta d’atenció i concentració que estan provocant “alteracions en la seva salut emocional”, entre altres.

En aquest sentit, ha reivindicat que una dada que ratifica aquest augment dels problemes de salut com l’ansietat i la depressió és “l’increment en un 4%” del consum de medicaments per tractar aquestes malalties.

Han defensat que l’atenció primària, com a porta d’entrada del sistema de salut, és “l’entorn més adequat” per fer prevenció i diagnosticar els casos el més aviat perquè la detecció ràpida és, a parer seu, fonamental.