Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

França desaconsella viatjar “a Catalunya en particular”

El secretari d’estat d’Afers Europeus afirma que “seguim especialment la situació de països on l’augment és molt ràpid”

Avatar
Agències 08/07/2021
Clément Beaune, secretari d'estat d'Afers Europeus de França, ha posat Catalunya en el punt de mira pel repunt de contagis dels últims dies.

El secretari d’estat d’Afers Europeus de França, Clément Beaune, ha desaconsellat als ciutadans francesos que viatgin de vacances a Espanya i Portugal pel repunt dels contagis de coronavirus i ha plantejat la possibilitat de prendre noves mesures si la situació epidemiològica empitjora. “Seguim especialment la situació de països on l’augment és molt ràpid. Portugal, Espanya, Catalunya en particular, on van nombrosos francesos de vacances”, ha alertat Beaune, que ha recomanat expressament evitar aquestes destinacions.

“Cal ser prudent”, ha resumit Beaune en una entrevista de la cadena France 2 en la qual ha apuntat que “la pandèmia no ha acabat” i ha assenyalat de manera particular la península Ibèrica, on la incidència de la covid-19 ha augmentat aquestes darreres setmanes. El Govern de França no descarta fins i tot prendre mesures específiques, si bé el secretari d’estat no ha entrat en els detalls. “Ho decidirem en els pròxims dies, però podríem tenir mesures reforçades”, ha explicat.

El temor a l’expansió de la variant delta, a la qual s’atribueix l’empitjorament de la pandèmia a diversos països europeus, ha portat alguns governs a revisar les restriccions. Alemanya en va aplicar d’entrada per a les persones arribades des de Portugal, tot i que ja les ha aixecat.