Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els Països Baixos prohibeix els vols provinents del Regne Unit per evitar l’expansió de la nova variant del coronavirus

Bèlgica atura les connexions aèries i amb Eurostar amb els britànics per “precaució”

Avatar
Agències 20/12/2020

Els Països Baixos i Bèlgica han prohibit aquest diumenge l’arribada de persones del Regne Unit per evitar que s’escampi la nova variant del coronavirus que s’ha detectat a Londres. El govern holandès, en concret, ha suspès tots els vols provinents del Regne Unit des d’aquest diumenge a les 6 del matí fins, com a mínim, l’1 de gener. Per la seva banda, el primer ministre belga, Alexander De Croo, ha suspès les connexions aèries i amb Eurostar amb el Regne Unit per “precaució” durant un mínim de 24 hores mentre s’estudia la situació.

((En aquesta actualització s’afegeixen les restriccions a vols i trens del Regne Unit decretades per Bèlgica))

 

Per tant, els viatges del Regne Unit a Bèlgica quedaran prohibits a partir d’aquesta mitjanit i durant tot el dilluns. De cara a dimarts, el govern belga confia en tenir més informació, tot i que no descarta allargar la suspensió dels viatges.

 

Les autoritats holandeses també valoren la possibilitat de prohibir l’arribada al país a través d’altres mitjans de transport, com el tren, que comunica Londres i Amsterdam. El govern ha insistit que els viatges internacionals estan del tot desaconsellats perquè suposen un “risc substancial” d’expandir el virus.

 

Altres països com Alemanya o França podrien prendre mesures similars.

 

Per la seva banda, l’OMS ha assegurat que està en contacte proper amb les autoritats britàniques per analitzar la nova mutació dels virus i les seves implicacions.