Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Vida reconeix que la nova variant els va agafar “per sorpresa”

El codirector del festival Vida ha reconegut que la nova variant els va sorprendre i ha tingut una actitud d’autocrítica al·legant que desconeixien que la celebració dels festivals contribuirien a la cinquena onada. Poveda ha mencionat que el cribratge va ser un dels moments en què es van generar cues i ha assegurat que si s’hagués pogut fer el test d’antígens en farmàcies l’accés hauria estat més àgil

Avatar
Agències 04/08/2021
Pla curt del co director del Vida, Dani Poveda. Imatge del 18 de febrer del 2021

El festival Vida atribueix els contagis de la COVID-19 als festivals a l’impacte de la nova variant, que els va agafar “per sorpresa”. Així ho ha explicat a l’ACN el seu director, Dani Poveda, després que el Departament de Salut hagi publicat el balanç de contagis. “La nova variant i altres esdeveniments com Sant Joan o les festes de final de curs… no sabíem que amb la nova variant ens arribaria la cinquena onada d’aquesta manera”, ha valorat Poveda. Així mateix, el director del certamen ha fet autocrítica sobre el procés de cribratge, ja que ha considerat que allà es van generar hores de cua, i ha assegurat que fer els tests d’antígens en farmàcies hauria “agilitzat” l’entrada al recinte.

Poveda ha reiterat que els resultats del Departament de Salut han arribat “per sorpresa”, ja que proves anteriors com la del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi “havien funcionat molt bé”. Així, ha considerat que en el cas dels festival celebrats al juliol la transmissió del coronavirus es deu a la variant Delta.  Tot i que es va fer un salt significatiu dels 5.000 assistents al concert de Love of Lesbian al festival Vida amb 27.200.

“Realment hem generat un espai amb molta gent i, al final, la incidència dins la pandèmia no ha estat significativa”, ha considerat Poveda. Cal dir que aquestes afirmacions, però, no han estat compartides per Argimon que posteriorment a la celebració va ser més escèptic amb la influència que tindria.

Poveda ha dit que pel Festival Vida hi van passar 27.200 persones entre les nits de l’1, 2 i 3 de juliol i es van detectar 51 positius. Així mateix, el director ha assegurat que els festivals en aquelles dates eren “un punt de mira”.

Poveda ha tingut un punt de vista més autocrític que el director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, que ha valorat que “la prevenció respecte a la propagació” ha estat positiva. En referència a les declaracions de Poveda es pot dir que el Canet Rock va denunciar l’empresa encarregada de fer els cribratges, ja que van considerar que hi va haver una falta de personal. Aquesta hipòtesi se solidificaria en tant que Poveda també ha destacat el moment del cribratge com un dels que va tenir un major risc i Herreruela també ha mencionat que s’haurien d’haver fet els testos d’antígens a les farmàcies.