Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El TSJC no té pressa i es mirarà dilluns la nova proposta de toc de queda

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deliberarà dilluns sobre la decisió del Govern d’aplicar un confinament nocturn –de la 1 a 6 hores de la matinada– a 62 municipis, entre els quals s’inclouen els 19 ja aprovats el dijous. Segons ha explicat en un comunicat, la sala Contenciosa ha rebut aquest divendres una nova petició i l’ha traslladat al Ministeri Fiscal, “ja que són mesures que afecten drets fonamentals”.

Publicitat

D’aquesta manera es preveu un cap de setmana amb un bon nombre tant de reunions nocturnes de força més de les deu persones autoritzades a estar juntes com d’actuacions policials en places i platges, ta com ja ha estat així la passada nit.

En un estira i arronsa, a la ratlla de l’absurd, entre el poder (?) executiu català i el legislatiu, el camí del mig buscat pel govern afectaria municipis de més de 5.000 habitants amb un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els últims set dies, i als de més de 20.000 habitants amb un índex d’incidència acumulada superior a 125 casos per 100.000 habitants en l’última setmana. Pròxim capítol del serial de l’estiu, el dilluns vinent, com a mínim.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió