Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El triangle polític perfecte de Pedro Sánchez: Pacte amb ERC i Ciudadanos

El president espanyol es compromet a aplicar mesures “idèntiques” a totes les CCAA i a desenvolupar un pla de reactivació del turisme

Redacció
Redacció 02/06/2020
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Cs, Inés Arrimadas, reunits al Congrés dels Diputats aquest 16/12/2019 (horitzontal)

El govern espanyol i Cs pacten el ‘sí’ a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma i Sánchez es garanteix l’aprovació

El govern espanyol i Cs han pactat el ‘sí’ a la votació de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma fins al 21 de juny, segons fonts de la Moncloa i de Cs. La formació liderada per Inés Arrimadas tornarà a donar suport a la mesura aquest dimecres i, d’aquesta manera, juntament amb el ‘sí’ del PNB i l’abstenció d’ERC, l’executiu de Pedro Sánchez es garanteix l’aprovació. A canvi, el govern espanyol s’ha compromès a incloure al decret mesures “idèntiques” per a tot Espanya “sense perjudici de la progressió sanitària de cada territori” i a presentar abans del 15 de juny una regulació de la sortida de l’estat d’alarma per als territoris que l’assoleixin. Caldrà veure com afecta això a l’acord amb els republicans.

Pedro Sánchez o enganya a Ciudadanos, o enganya a ERC, o una mica a tots dos

El govern espanyol va pactar amb ERC la cessió de la gestió de la desescalada a les CCAA quan els territoris passin a la fase 3.

Cs també ha acordat que Sánchez aprovi un pla de reactivació del turisme abans del 15 de juny que comptarà amb una línia d’avals de l’ICO de 2.500 MEUR per garantir la liquiditat del sector i 151 milions d’euros d’inversió en la transformació i digitalització.