Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

El Regne Unit també tanca: Johnson anuncia un confinament total

El nou tancament es produeix per la propagació de la nova variant del virus, que es propaga “a una velocitat alarmant”

Agències 05/01/2021
Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks during a news conference in response to the ongoing situation with the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, inside 10 Downing Street, London ,Britain, December 19, 2020. REUTERS/Toby Melville/Pool

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dilluns un nou confinament total al Regne Unit per poder frenar l’expansió de la covid-19. Johnson ha explicat que només es podrà sortir de casa per motius essencials, com per exemple comprar productes de primera necessitat, treballar en cas de no poder-ho fer telemàticament, fer exercici, per necessitats mèdiques o bé per escapar d’abusos domèstics. El primer ministre també ha anunciat el tancament dels col·legis. “Si no es prenen mesures, la capacitat sanitària del Regne Unit podria quedar desbordada” ha lamentat, recordant que els hospitals no tenien una pressió similar des de l’inici de la pandèmia.

Johnson ha atribuït la culpa a la nova variant del virus, que es propaga a una velocitat “alarmant”. De fet, ha subratllat que els especialistes creuen podria ser fins a un 70% més contagiosa. Es tracta, doncs, d’unes mesures similars a les del passat mes de març del 2020 i que, segons Johnson, es podrien relaxar de cara al pròxim mes de febrer si els contagis van a la baixa.

Aquest mateix dilluns, Escòcia també ha decretat un confinament estricte a partir d’aquest dimarts. La primera ministra, Nicola Sturgeon, ha anunciat l’obligació legal de quedar-se a casa excepte per motius essencials durant tot el mes de gener, un tancament similar al de la primavera del 2020. Així, les escoles no reobriran fins a principis de febrer i es prohibeixen els viatges no essencials. A meitats de mes es revisaran les restriccions.