Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El Procicat prorroga les mesures covid i augmenta l’aforament en la restauració

El pla territorial de protecció civil ha allargat les restriccions per la covid-19, però amplia l’aforament en interiors a un màxim de 10 comensals per taula

Agències 28/09/2021

La Generalitat ha aprovat a través del Procicat la pròrroga del gruix de les restriccions pel coronavirus, que inclou una ampliació de l’aforament a l’interior de bars i restaurants a un màxim de 10 comensals anunciada aquest mateix dimarts.

En un comunicat d’aquest dimarts, l’executiu català ha concretat que les noves mesures entraran en vigor dijous i tindran una vigència de vuit dies.

D’aquesta manera, el Govern flexibilitza les restriccions en el sector de la restauració que fins ara tenia la cabuda limitada en espais exteriors a un màxim de 10 persones i a un màxim de sis en interiors.

A més a més, en instal·lacions i equipaments esportius amb capacitat superior a 10.000 persones s’amplia la capacitat al 60% amb grups sectoritzats d’un màxim 6.000 persones en espais oberts i, en espais tancats, al 40% amb grups sectoritzats d’un màxim 1.750 persones.

Respecte a les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, el Procicat manté la cabuda limitada al 70% però amplia el nombre màxim d’assistents a 1.750.

Així mateix, en instal·lacions que compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garanteixen les mesures de control d’aglomeracions, s’amplia el nombre màxim d’assistents a 3.500 persones amb grups sectoritzats d’un màxim de 1.750 i amb un aforament del 70%.