Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

El Procicat aprova reobrir l’oci nocturn a partir de dilluns

El sector podrà obrir fins a les 3.30 hores

Agències 16/06/2021

El Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat el Pla sectorial de l’oci nocturn que permet reobrir als locals a partir de dilluns vinent fins a les 3.30 hores en una altra flexibilització de les restriccions per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Ho ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa la secretària general de Salut, Meritxell Masó, que ha concretat que la resolució tindrà una vigència de dues setmanes tot i que pot canviar en funció de la situació epidemiològica.

El sots-director general de Drogodependències de Salut, Joan Colom, ha precisat que els locals hauran de registrar les persones que hi entren i guardar durant un mes el registre per garantir la traçabilitat de possibles casos positius.

Els establiments amb una capacitat de més de 500 persones hauran d’utilitzar un sistema de venda anticipada mentre que els de menys de 500 ho podran fer tant per via manual com en línia.

L’aforament serà del 50% a l’interior i sense límit a l’exterior i la consumició es farà en taula amb un límit de fins a sis comensals a l’interior i de fins a deu a l’exterior; i també es permetrà el consum en barra si hi ha un metre i mig de distància entre els assistents.