Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El govern de Barcelona provoca un allau de gent a les platges

Més de 2.000 persones van a les platges de Barcelona el primer dia que s’hi pot passejar

Redacció 21/05/2020

Més de 2.000 persones van a les platges de Barcelona el primer dia que s’hi pot passejar

Més de 2.000 persones han passejat o fet esport aquest dimecres al matí per les platges de Barcelona, sobretot a les més properes al barri de la Barceloneta. Això suposa entre un 7 i un 10% de l’afluència habitual però ha dificultat en alguns moments el manteniment de les distàncies de seguretat. El regidor responsable de les platges, Eloi Badia, ha dit que en ser el primer dia que es permetia passejar per les platges, calia ser “pedagògics” i “informar” a la població abans de sancionar-la. Tot i admetre “molt marge de millora”, s’ha mostrat optimista i no creu que s’hagin de revertir les mesures, tot i que no ho descarta.

Badia ha explicat que de 6 a 10 del matí l’afluència ha estat més alta que aquests últims dies, sobretot a les platges de ponent, la de la Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià. Tot i que en general s’han mantingut les distàncies de seguretat, sí que ha admès que no sempre s’ha pogut fer. A partir de les 10 del matí, un cop acabada la franja d’esport i passeig, s’ha reduït notablement l’afluència.


El fet d’obrir la possibilitat de passejar en dimecres dona marge a l’Ajuntament per assajar el dispositiu i comprovar on fan falta més reforços abans que arribi el cap de setmana, quan es preveu una afluència encara més gran. A més, Badia ha explicat que el govern espanyol ha avançat la possibilitat de banyar-se de la fase 3 a la 2, cosa que obligarà el consistori a treballar més ràpidament per netejar la sorra i l’aigua, encara afectades pel temporal Gloria del mes de gener.

Badia ha explicat també que els gossos no es poden banyar al mar, ja que encara no s’ha habilitat la platja específica per ells, i que durant l’estat d’alarma només poden passejar lligats per tota la ciutat, excepte en els recintes exclusius per a ells.