Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

El Gobierno no s’atreveix amb Ayuso

Escudero, sobre una intervenció de Madrid: “No contemplem que es pugui produir aquesta situació”

Redacció
Redacció 29/09/2020

Diu que volen “col•laborar” però reclama a Sanitat que concreti els aspectes tècnics per justificar les recomanacions

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, assegura que no contemplen que es pugui produir una intervenció de la CAM per part del govern espanyol perquè “no es dona cap criteri” perquè això passi. En una roda de premsa posterior a la del ministre de Sanitat, Escudero ha assegurat que aquesta possibilitat no s’ha ni posat sobre la taula i que esperen que l’executiu “ni tan sols tingui la temptació” de fer-ho. En aquest sentit, ha dit que s’han emplaçat a seguir parlant en el marc de la reunió prevista aquest dimarts i que volen “col•laborar”. Per això, ha demanat al ministeri que aclareixi alguns aspectes tècnics.

Entre ells, el dels 500 casos per cada 100.000 habitants que justificaria les recomanacions que reclamen per a tota la comunitat. Escudero ha dit que no s’ha explicat perquè es té en compte aquest criteri i ha tornat a demanar que hi hagi una estratègia “unificada”.

 

Amb tot, Escudero ha dit que la comunitat de Madrid vol continuar avançant i que es prendran les mesures que siguin necessàries. El conseller ha tornat a dir no només s’han de tenir en compte la capacitat assistencial a l’hora d’adoptar “mesures més restrictives” i ha insistit en que la CAM no té a hores d’ara dificultats d’hospitalització. “Cada hospital té un pla d’elasticitat”, ha dit.

 

En aquest sentit, ha insistit que les dades han millorat en la darrera setmana i que la monitorització diària que fan els ha permès determinar que cal actuar en les àrees sanitàries amb més incidència.

 

 

Relacionats