Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El fiasco de l’ajut als autònoms: més munició per carregar contra el govern

PSC, Comuns i CUP demanen la compareixença de El Homrani i Puigneró

Redacció 10/11/2020
Imatge d'una votació al Parlament

Diversos grups parlamentaris s’han afanyat en demanar la compareixença dels consellers El Homrani, de Treball, i Puigneró, de Polítiques digitals, per donar explicacions sobre el degavell en les ajudes als autònoms. Els dos consellers, a més s’han intercanviat retrets entre ells per fer-ho encara tot més ridícul. Recordem que el termini per sol·licitar ajuts a autònoms i microempreses es va obrir dilluns i es va saturar el mateix dia arran de l’elevat nombre de peticions que es van registrar al llarg del matí. Dimarts es va saturar de nou i, de sobte, la iniciativa es va donar per acabada en haver-se arribar a les 10.000 sol·licituds que acabaven les ajudes de 2.000 € cada una, completant el total de 20 milions disponibles.

PSC
El diputat del PSC-Units Pol Gibert ho ha sol·licitat aquest dimarts perquè informin sobre el col·lapse del web per sol·licitar ajuts a autònoms i microempreses per fer front a la pandèmia del coronavirus. El socialista ha registrat una pregunta a la cambra catalana, adreçada als dos consellers, en la qual reclama conèixer el motiu del col·lapse del web i quines solucions va impulsar el Govern.

COMUNS
La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup també demanarà la compareixença dels consellers pel “fracàs” de la convocatòria d’ajuts del Govern a pimes i autònoms. Volen saber si es corregirà aquesta mala gestió: “Avui hem vist que s’ha tancat qualsevol possibilitat d’accedir al web dels ajuts. Clarament demostra que estan mal pensats i mal implementats”.

Segovia ha lamentat que tant la Conselleria de Treball com la de Polítiques Digitals “s’acusin mútuament de qui en té la culpa” i ha demanat al Govern que deixin de culpar-se entre ells i busquin solucions. També ha criticat l’import de 20 milions d’euros pensats per a 10.000 beneficiaris a raó de 2.000 euros per persona, cosa que veu clarament insuficient perquè “la població que les demanava és de mig milió de persones”.

CUP
La diputada de la CUP Maria Sirvent ha sol·licitat no només la compareixença del dos consellers sinó també la del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, en la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament per retre comptes sobre la gestió dels ajuts a autònoms i microempreses per fer front a la covid-19.