Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El Dr. Mitjà demana que no fem àpats de Nadal

El Dr. Padrós demana avançar les vacances escolars, restringir aforaments comercials i mascareta obligatòria

Redacció 19/12/2021

Tornen a prendre la paraula els doctors i epidemiòlegs més prestigiosos al voltant de la pandèmia i, cada un amb les seves paraules, més didàctics, més vehements, estan d’acord en el mateix: l’actual ona va cap amunt i serà profunda.

Dr. CLOTET
Ahir al vespre, al FAQS, el Dr, Bonaventura Clotet deia que “són faves comptades” i que l’actual onada de la malaltia va creixent exponencialment, “com ja està passant en molts països d’Europa”.

Dr. MITJÀ
En un tuit molt elaborat i didàctic el Dr. Mitjà, sempre molt explícit, demana directament que cancel·lem els àpats de Nadal:

DR. PADRÓS
Si ahir ja exposàvem que el Dr. TRILLA no veuria malament que els alumnes no tornéssin a l’escola el 10 de gener, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha anat una mica més enllà i ha demanat que s’avancin les vacances escolars per facilitar els aïllaments familiars i que hi hagi menys pressió sobre els CAP, el que vol dir deixar de fer els actes de fi de trimestre. En un fil de piulades a Twitter, ha demanat al Govern “màxima responsabilitat i que actuï en conseqüències atenent les seves competències”. En concret, ha apostat per restringir els aforaments en centres comercials i comerços, insistir a evitar celebracions i aglomeracions, i tornar a la mascareta obligatòria al carrer i quan no es consumeixi. En nom del col·legi ha reclamat també major implicació als ajuntaments i facilitar l’obtenció de certificats covid i la seva deguda aplicació.