Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Dimiteix el cap de l’estat major de la Defensa i d’aquesta manera tapar la mala gestió d’Illa

|

- Publicitat -

Una dimissió per salvar Illa

Publicitat

El cap de l’estat major de la Defensa (Jemad), Miguel Ángel Villarroya, ha presentat la dimissió aquest dissabte després de l’escàndol provocat pel fet que es vacunés contra la covid-19 abans del que marca el protocol de Sanitat, segons ha informat el ministeri de Defensa en un comunicat. Aquest mateix dissabte, s’ha informat que el ministeri de l’Interior ha cessat l’enllaç de la Guàrdia Civil a la Jemad, el tinent coronel Gustavo Giménez, també per haver-se vacunat abans d’hora. Diversos alts comandaments de l’exèrcit es van vacunar juntament amb Villarroya i Giménez.

Segons el comunicat de Defensa, Villarroya ha presentat la dimissió a la ministra Margarita Robles en una carta on assegura que considera “encertades” les decisions preses recentment però que “estan deteriorant la imatge pública” de les forces armades i “posant en dubte l’honradesa del propi general Villarroya”.

 

El comunicat indica que la dimissió s’ha presentat “amb l’objectiu de no perjudicar aquesta imatge, i amb la consciència tranquil·la”. De fet, el Jemad defensa que els comandaments mai ha volgut “aprofitar-se de privilegis no justificables” i que sempre ha actuat “d’acord als protocols establerts i amb l’única finalitat de preservar la integritat, continuïtat i eficàcia de la cadena operativa de les forces armades”.

Et pot interessar  La fi de la pandèmia: l'OMS decreta la fi de l'emergència internacional per la covid-19 després de tres anys
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió