Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

Dimiteix el cap de l’estat major de la Defensa i d’aquesta manera tapar la mala gestió d’Illa

No només són els militars que es vacunen indegudament, les vacunes no arriben, els morts segueixen augmentant i el Gobierno es nega a endurir les mesures per intentar guanyar les eleccions a Catalunya

Redacció
Redacció 23/01/2021
El cap de l'Estat Major de Defensa, Miguel Ángel Villaroya, aquest 23 de març del 2020. (Horitzontal)

Una dimissió per salvar Illa

El cap de l’estat major de la Defensa (Jemad), Miguel Ángel Villarroya, ha presentat la dimissió aquest dissabte després de l’escàndol provocat pel fet que es vacunés contra la covid-19 abans del que marca el protocol de Sanitat, segons ha informat el ministeri de Defensa en un comunicat. Aquest mateix dissabte, s’ha informat que el ministeri de l’Interior ha cessat l’enllaç de la Guàrdia Civil a la Jemad, el tinent coronel Gustavo Giménez, també per haver-se vacunat abans d’hora. Diversos alts comandaments de l’exèrcit es van vacunar juntament amb Villarroya i Giménez.

Segons el comunicat de Defensa, Villarroya ha presentat la dimissió a la ministra Margarita Robles en una carta on assegura que considera “encertades” les decisions preses recentment però que “estan deteriorant la imatge pública” de les forces armades i “posant en dubte l’honradesa del propi general Villarroya”.

 

El comunicat indica que la dimissió s’ha presentat “amb l’objectiu de no perjudicar aquesta imatge, i amb la consciència tranquil·la”. De fet, el Jemad defensa que els comandaments mai ha volgut “aprofitar-se de privilegis no justificables” i que sempre ha actuat “d’acord als protocols establerts i amb l’única finalitat de preservar la integritat, continuïtat i eficàcia de la cadena operativa de les forces armades”.