Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Detingut el jutge de pau de Formentera per obligar als cambrers del seu restaurant a treballar tot tenir Covid-19

Se li imputa un delicte de lesions per, presumptament, haver afavorit la propagació de virus i un altre contra els drets dels treballadors

Redacció
Redacció 28/08/2020

Caos a l’illa de formentera en ple estiu i tot per culpa de Joan Yern Mayans, personatge molt conegut a l’illa i amo de dos restaurants. A un dels seus establiments El Pirata (conegut pel seu alt preu) s’ha produït un rebrot de coronavirus i ara el Govern Balear ha fet una crida a tots els ciutadans que hi van menjar entre el 10 i 14 d’agost a fer-se un PCR. Els veïns d’Eivissa i Formentera afectats han de trucar al telèfon 608548577 perquè se’ls faci una prova.

I és que Yern també és el jutge de pau de l’illa de Formentera des de fa 20 anys i ha estat detingut per la Guardia Civil per obligar a treballar als empleats del seu restaurant tot i tenir coronavirus.

A mitjans de mes, dos treballadors d’aquest restaurant van donar positiu. Immediatament es va activar un protocol d’aïllament però cinc persones que havien d’estar en els seus domicilis esperant els resultats de les seves proves PCR estaven treballant. Ara, el nombre de contagiats ja s’ha elevat a 15, sobre una plantilla de 45 i es creu que pot seguir pujant.

Yern va ser citat a la caserna de la Guardia Civil el diumenge al matí i va quedar detingut. També un dels encarregats del local va ser reclamat a prestar declaració, investigat per un possible delicte de coaccions als treballadors. Segons explica El Mundo, dilluns, després de passar la nit als calabossos, el jutge de pau va passar a disposició del jutjat d’Instrucció número 2 d’Eivissa, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. Se li imputa un delicte de lesions, per presumptament haver afavorit la propagació de virus; i un altre contra els drets dels treballadors, per no respectar la normativa en riscos laborals.