Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

ERC presenta una esmena perquè la Conferència de Presidents pugui aixecar l’estat d’alarma als 4 mesos

ERC ha registrat una proposta, acceptada pel PSOE, perquè Sánchez reti comptes cada dos mesos

Avatar
Agències 28/10/2020
Gabriel Rufiáz, colze amb colze amb el president Pedro Sánchez

ERC ha registrat al Congrés una proposta de resolució, que ha acceptat el PSOE, perquè el president Pedro Sánchez reti comptes cada dos mesos durant l’aplicació del nou estat d’alarma, i que al març la conferència de presidents, amb l’acord previ del Consell Interterritorial de Salut, pugui decidir si l’aixeca o el manté fins al 9 de maig.

L’executiu planteja en el decret estendre l’estat d’alarma fins al 9 maig, tot i que aquest dimecres Sánchez ha ofert revisar la vigència d’aquesta mesura excepcional d’aquí quatre mesos, el 9 de març, i que el Consell Interterritorial de Salut prengui una decisió en funció de l’evolució de la pandèmia.

El que planteja ERC és que la conferència de presidents, amb l’acord previ favorable del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, formuli al Govern central una proposta d’aixecament de l’estat d’alarma al cap de quatre mesos, a la vista de l’evolució dels indicadors sanitaris, epidemiològics, socials i econòmics.

En la proposta de resolució, que es votarà amb les dels altres grups en el ple del Congrés d’aquest dijous, els republicans sol·liciten, a més, que Sánchez comparegui en el ple del Congrés “cada dos mesos” per explicar les dades i gestions del Govern espanyol en relació amb l’aplicació de l’estat d’alarma, i que el titular de Sanitat assisteixi a la comissió parlamentària del ram mensualment per detallar les dades i gestions del departament.

Segons han informat a Europa Press fonts d’ERC i del PSOE, els socialistes acceptaran la proposta i podrà tirar endavant durant la votació d’aquest dijous al Congrés.

Relacionats