Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Bargalló nega “rotundament” manca de coordinació entre de Salut i Educació

Assegura que hi ha un treball conjunt des de fa mesos per prendre decisions en base a dades pedagògiques i sanitàries

Agències 21/08/2020
La consellera de Salut, Alba Vergès, i el cap d'Ensenyament, Josep Bargalló, durant el ple del Parlament del 8 de maig de 2019 (Horitzontal)

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha negat “rotundament” aquest divendres que hi hagi manca de coordinació entre el seu Departament i el de Salut com denuncia, per exemple, CCOO que ha sol·licitat oficialment la convocatòria de la paritària de salut laboral. Bargalló, que ha atribuït aquest suposada descoordinació a “titulars interessats de grups de premsa amb interessos polítics i econòmics”, destaca que tots els documents d’organització, funcionament i mesures dels centres educatius, que són públics, estan signats conjuntament per ambdós Departaments. “No hi ha cap tipus de descoordinació, el que hi ha és una feina conjunta des de fa mesos per prendre decisions conjuntes en base a dades pedagògiques i sanitàries.”, ha afegit.

Des de Canyelles, on ha visitat el futur centre Canyelles Espai Natura, el conseller ha insistit que Salut i Educació fa dos mesos que treballen en diversos protocols per garantir que l’inici del curs escolar es faci garantint la seguretat d’alumnes i docents i la qualitat pedagògica. Aquí, ha recordat que ambdós Departaments s’estan reunint tres cops per setmana per estudiar com aplicar els protocols i que la propera setmana faran públiques les primeres mesures concretes d’aplicació.