Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Argimon: “Haurien d’arribar 2 milions mensuals de vaccins”

El secretari de Salut Pública defensa allargar “el gruix de mesures” vigents més enllà del 7 de febrer però estudien algunes possibles obertures

Redacció 29/01/2021
Ampolleta de vacunes d'AstraZeneca.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha deixat clar “si hem de vaccinar el 70% de la població, vol dir que a partir d’ara haurien d’arribar 2 milions mensuals de vaccins”. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘Els Matins de Tv3’. Ha confirmat que les neveres de les vacunes estan buides i que el retard en el subministrament implicarà passar les segones dosis de 21 a 28 dies. Arran del debat sobre les mascaretes diu que no cal canviar-les per les FFP2 “si les de roba tenen les mesures homologades”.

https://twitter.com/elsmatins/status/1355058912479891466

També ha apostat per allargar “el gruix de les mesures” restrictives més enllà del 7 de febrer. En concret, s’ha mostrat partidari de de mantenir el toc de queda nocturn, el confinament municipal i les restriccions al comerç i la restauració. “Podem fer alguna obertura, ho estem pensant, però mantenir el gruix”, ha dit a TV3. Ha insistit però que aquesta era la seva opinió i que no hi ha una decisió presa. A més, ha afirmat que si la variant britànica comporta un alt increment de casos s’hauran de prendre “mesures més dràstiques”. D’altra banda, ha avalat l’ús de mascaretes de tela sempre i quan aquestes estiguin “homologades” i no ha descartat que això pugui canviar en el futur.

https://twitter.com/elsmatins/status/1355062164898410496

El Departament de Salut ha immobilitzat 150 vacunes de Moderna perquè es van traslladar entre dos centres hospitalaris, quan no està indicat que aquest tipus de vaccí es mogui un cop ha estat distribuït, segons va avançar aquest dijous la SER i ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. En declaracions a TV3, Argimon ha insistit que la vacuna de Moderna “no s’ha de moure perquè no té estabilitat suficient” i ha indicat que es va prendre la decisió “sense preguntar a Salut Pública”. Les vacunes es van transportar entre l’Hospital de Mataró i el de Badalona, segons la informació de la SER. D’altra banda, Argiomn ha demanat al govern espanyol que “apreti” per fer complir els compromisos de subministrament de vacunes.