Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Argimon diu que Salut té models que preveuen un increment d’ingressos al Nadal i una tercera onada al gener

|

- Publicitat -

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dissabte que el Departament de Salut disposa de models que preveuen un increment d’ingressos hospitalaris de cara a les festes de Nadal i una tercera onada al mes de gener. Així ho ha explicat Argimon al ‘FAQS’ de TV3, on també ha demanat “seny” a la ciutadania que haurà de decidir quines trobades són “necessàries” i quines no. El secretari de Salut Pública també ha admès que existeixen “incongruències” als plans previstos per les festes. Per exemple, pel que fa al toc de queda que s’allargarà les nits de Nadal i Cap d’Any. “Es fa bàsicament per reduir la mobilitat i limitar la interacció” ha explicat, “les dues dates fixades són excepcions”.

Publicitat

Argimon ha apel·lat a la responsabilitat individual de cada persona, recordant que pràcticament sempre parlen de “recomanacions”. “El dia que passi la covid-19, ens haurem de basar a recuperar drets i llibertats” ha subratllat. Preguntat pels tests d’antígens, ha demanat molta “prudència”, alertant del seu ús abans de les celebracions. “Nosaltres validem si la informació del fabricant és real. Un fals negatiu, amb vuit o nou persones, pot ser un problema seriós” ha augurat, afegint que pot crear una falsa seguretat a les persones que se’l facin. “Quan ens contagiem és precisament amb la gent més pròxima, és aquí on tenim el problema” ha assenyalat.

Pel que fa a les vacunes, Argimon s’ha mostrat “esperançat” en què les de Pfizer i Moderna s’aprovin ben aviat. També ha admès que no el preocupen els negacionistes i que quan arribi el moment es posarà en marxa una campanya informativa. En aquest sentit, ha remarcat la importància d’arribar al personal sanitari, que seran dels primers a ser vacunats després d’aquelles persones més vulnerables. Finalment, pel que fa a les eleccions previstes pel 14-F, Argimon ha apuntat que encara queden moltes setmanes per davant, però sí que ha admès que si s’haguessin de fer en el context epidemiològic actual, “es podrien celebrar”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió