Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Andorra torna a demanar l’assimilació a l’Alt Urgell un cop acabi el confinament municipal

|

- Publicitat -

Andorra ha tornat a demanar a Catalunya l’assimilació de l’Alt Urgell o la regió sanitària un cop acabi el confinament municipal, segons ha informat aquest divendres el Govern d’Andorra. L’executiu andorrà ha explicat que el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, es van reunir aquest dijous a la tarda. En la reunió van convenir a formalitzar els contactes que fins ara s’han mantingut en relació amb la covid-19 en un grup de treball estable per poder analitzar i treballar aquesta possibilitat.

Publicitat

A més, el Govern andorrà ha especificat que demanen que l’assimilació amb l’Alt Urgell sigui “amb caràcter general, i, per tant, des d’una perspectiva més àmplia del que s’havia aplicat fins ara”. El grup de treball també servirà per ampliar els àmbits de col·laboració i els canals de comunicació entre tots dos territoris.

Durant la reunió, que es va celebrar de manera telemàtica, els dos mandataris van compartir la situació d’emergència sanitària dels dos territoris, “especialment després de les festes de Nadal”. També van compartir el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació respectives, que Catalunya ja ha iniciat i Andorra té previst començar aquest cap de setmana, quan arribin les primeres dosis del vaccí.

Et pot interessar  Andorra dona exemple en la lluita per preservar la llengua: obligatori saber català per obtenir o renovar el permís de residència
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió