Diumenge, 22 de maig de 2022 - Edició 1396
La República

Andorra torna a demanar l’assimilació a l’Alt Urgell un cop acabi el confinament municipal

El petit estat començarà a vacunar la població aquest cap de setmana

Agències 08/01/2021
Un moment de la reunió telemàtica entre Xavier Espot i Pere Aragonès.

Andorra ha tornat a demanar a Catalunya l’assimilació de l’Alt Urgell o la regió sanitària un cop acabi el confinament municipal, segons ha informat aquest divendres el Govern d’Andorra. L’executiu andorrà ha explicat que el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, es van reunir aquest dijous a la tarda. En la reunió van convenir a formalitzar els contactes que fins ara s’han mantingut en relació amb la covid-19 en un grup de treball estable per poder analitzar i treballar aquesta possibilitat.

A més, el Govern andorrà ha especificat que demanen que l’assimilació amb l’Alt Urgell sigui “amb caràcter general, i, per tant, des d’una perspectiva més àmplia del que s’havia aplicat fins ara”. El grup de treball també servirà per ampliar els àmbits de col·laboració i els canals de comunicació entre tots dos territoris.

Durant la reunió, que es va celebrar de manera telemàtica, els dos mandataris van compartir la situació d’emergència sanitària dels dos territoris, “especialment després de les festes de Nadal”. També van compartir el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació respectives, que Catalunya ja ha iniciat i Andorra té previst començar aquest cap de setmana, quan arribin les primeres dosis del vaccí.