Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Albiach: “El Govern també ha de fer la seva feina” més enllà de l’alarma

“Volem dir que només amb restriccions no aturarem el virus”

Avatar
Agències 25/10/2020

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha sostingut aquest dissabte que “el Govern també ha de fer la seva feina” per contenir la pandèmia del coronavirus a Catalunya, més enllà de demanar al Govern central la declaració de l’estat d’alarma.

 

“No ens oposarem a aquesta restricció, perquè considerem que en moments excepcionals és necessari treure endavant mesures excepcionals, però volem dir que només amb restriccions no aturarem el virus”, ha afirmat en declaracions que ha recollit Europa Press.

 

Considera que “està bé que el Govern de la Generalitat demani sacrificis a la ciutadania, però també ha de fer la seva feina”, en particular, reforçant la sanitat pública.

 

“És imprescindible, i així l’hi traslladem als membres del Govern, que es reforci i enforteixi la sanitat pública, que en aquests moments ja comença a estar molt estressada i tensionada”, ha mantingut.

 

Així, ha demanat reforçar l’atenció a la salut mental i un pla per “anticipar-se” a les residències i comptar amb professionals, amb l’objectiu d’evitar la situació que els centres van viure en la primera onada de coronavirus.

 

També ha reclamat ajudes perquè cap sector econòmic caigui, en les seves paraules, i “gratuïtat real i no ‘fake'” del 061 –el telèfon de Salut Respon– després que el Govern aprovés aquest dimarts subvencionar les operadores que no hagin repercutit el cost d’aquestes trucades als usuaris durant la pandèmia.

 

Relacionats