Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Jutges ultranacionalistes

El diari La República ha encetat, amb la col·laboració d’Anonymous Catalonia, una sèrie d’articles d’investigació on ens proposem exposar la impunitat i la parcialitat dels jutges de l’Estat que aprofiten […]

Joan Solé
Joan Solé 15/01/2019

El diari La República ha encetat, amb la col·laboració d’Anonymous Catalonia, una sèrie d’articles d’investigació on ens proposem exposar la impunitat i la parcialitat dels jutges de l’Estat que aprofiten l’anonimat a la xarxa per insultar l’independentisme.

Aquesta tasca, com poden imaginar, és extremadament incòmode per a les figures que hi surten exposades i, evidentment, pot posar en tensió als periodistes i col·laboradors que hi participen.

Fa quasi un any, amb l’aplicació del 155, molts periodistes vam ser alertats sobre la lupa que restava sobre els mitjans catalans que tenien una línia editorial republicana. De fet, encara diré més, polítics privats avui de llibertat ens avisaven que les nostres peces podies ser utilitzades en judicis contra els i les independentistes represaliats judicialment, ja siguin membres dels CDR com els líders republicans empresonats.

La sèrie que oferim no és més que el preludi del que segurament veurem durant el judici contra els legítims representants de l’independentisme. És per això que aquesta capçalera ha decidit fer un humil exercici periodístic contra l’arbitrarietat i la imparcialitat ideològica d’uns jutges que, mitjançant l’anonimat i amb una gran quantitat de seguidors a la xarxa, exposen una opinió mancada de professionalitat.