Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Guanyar, guanyar i guanyar

L’independentisme avui es mobilitza, més com a reacció que no pas com acció. La celebració del Consell de Ministres a Barcelona el mateix dia que fa un any es varen […]

Joan Solé
Joan Solé 21/12/2018

L’independentisme avui es mobilitza, més com a reacció que no pas com acció. La celebració del Consell de Ministres a Barcelona el mateix dia que fa un any es varen celebrar les eleccions imposades pel 155 és l’empenta i l’oportunitat per exhibir una nova jornada de reivindicació per defensar els drets i llibertats del republicanisme.

Si fa un any l’independentisme va guanyar amb totes les adversitats a les urnes, avui ho ha de tornar a fer al carrer. La imatge que ha de prevaldre és la d’una capital aturada, determinada en fer explícita la no normalitat amb la qual viu el país des que fa un any la repressió judicial es va instal·lar.

Avui toca guanyar, guanyar als carrers, reivindicar-se, aturar la ciutat, el país. Guanyar els qui s’inventen el relat de la violència, guanyar contra els qui s’excusen amb la manca de suport popular per caminar -políticament- cap al desplegament i proclamació de la República. Guanyar, guanyar i guanyar.