Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El jutjat 13 fa la feina bruta i fora de terminis del Suprem

Ahir es va produir un fet que potser no va tenir la transcendència que es mereix per la dinàmica del judici polític, però és clau per entendre el desgavell processal […]

Joan Solé 06/03/2019

Ahir es va produir un fet que potser no va tenir la transcendència que es mereix per la dinàmica del judici polític, però és clau per entendre el desgavell processal contra els líders independentistes.

Ahir al matí dues agents de paisà de la Guardia Civil, per ordre del jutjat d’instrucció número 13, van entrar al Parlament de Catalunya per demanar l’informe de comptabilitat de les subvencions que van rebre els grups parlamentaris l’any 2017. El motiu era, bàsicament, el de trobar una prova que demostri que l’acte de presentació de la llei del referèndum que es va fer al Teatre Nacional de Catalunya.

En el torn de tarda de la sessió d’ahir els testimonis citats havien d’acreditar el delicte de malversació. No va anar com potser la Fiscalia i l’Advocacia s’esperaven. De fet, va anar molt malament. I que ahir al matí el jutjat número 13 ordenés a la Guardia Civil entrar a la cambra catalana rau en el fet que està fent la feina bruta i fora de terminis per demostrar la tercera pota de la causa.

No van trobar els centenars d’urnes de l’1 d’octubre, i ara són incapaços de demostrar tres delictes. És un judici surrealista.