Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

volem una consulta

Sentint el portaveu del Govern ,justificant que no tornarem a viure mai més com abans – cosa que és certa- només acusant-ne al tripartit, quan el món conegut està en […]

Josep Huguet 28/11/2011

Sentint el portaveu del Govern ,justificant que no tornarem a viure mai més com abans – cosa que és certa- només acusant-ne al tripartit, quan el món conegut està en risc d’enfonsar-se. Quan continuen les retallades, però quasi cap reforma seriosa. Quan s’aprofita de la contenció pressupostària per afavorir a determinats grups privats, més que mai inisiteixo:

Volem una consulta
 Davant les importants mesures d’ajustament pressupostari anunciades per Mas l’endemà de les eleccions -no el dia abans- i la declaració de Duran i Lleida dient que si el pacte fiscal no s’aconseguia, no passava res, també l’en?demà, s’imposa una consulta al poble. La democràcia representativa precisament està en crisi pels reiterats incompliments de promeses electorals i la consideració dels electors com a clients polítics passius i no ciutadans lliures i responsables. Ara toca preguntar als catalans si volen que el seu Govern doni continuïtat a la política de baixada de pressupostos o només, de forma condicionada i provisional, mentre reclamen que el Govern de Catalunya elabori la proposta de concert econòmic per la qual els impostos dels catalans es quedin a Catalunya. I en el cas d’haver de patir retallades provisionals si s’han de centrar en àmbits de gestió i intermediació o en àmbits de serveis a les persones. O si es prioritzen sacrificis en els serveis a la generació actual, a canvi de dotar adequadament els àmbits per a un futur pròsper: innovació empresarial i educació.
 http://www.diaridegirona.cat/opinio/2011/11/28/volem-consulta/532344.html