Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Volem una Barcelona capital d’un Estat independent amb benestar social per a tots els ciutadans

Avui ha començat una campanya electoral molt important i complicada al mateix temps. A les eleccions municipals haurem de votar en moltes claus. En clau nacional, perquè hi hagi el […]

Èric Bertran 08/05/2015
Avui ha començat una campanya electoral molt important i complicada al mateix temps. A les eleccions municipals haurem de votar en moltes claus. En clau nacional, perquè hi hagi el màxim d'Ajuntaments sobiranistes que recolzin a la societat civil i al Govern d'Artur Mas en el desafiant democràtic més gran que hi ha hagut mai contra l'Estat Espanyol.
 
També en clau local, i perdoneu que ho centri en Barcelona, però és la capital i és important que continuï sent una ciutat que inverteixi la part més important del seu pressupost a les polítiques socials, en crear llocs de treball i en ajudar a les persones com porta fent aquests darrers quatre anys Xavier Trias.
 
I la tercera clau en que haurem de votar és en la de la responsabilitat. I és que aquesta serà una de les campanyes electorals més populistes que hem vist en molt de temps. Per un costat partits espanyolistes jugaran a veure qui la diu més grossa per agafar un percentatge més alt de vots l'un de l'altre. Per un altre costat, trobarem els que es barallaran per veure qui posa les lletres de la paraula 'progrés' més grossa a la pancarta. Però el seu únic objectiu és i serà aquest… El dels lemes, el de les consignes perquè darrera d'això no hi ha cap proposta constructiva. Al contrari, només crítiques i algunes fetes amb molt mala fe. I és que en aquestes municipals no hi ha ningú nou, hi ha els tres partits que van arruïnar el país, van deixar centenars de milers de persones sense feina i les institucions a tocar de la suspensió de pagaments. I que encara són prou cínics com per donar lliçons.
 
I per un altra costat, també inclòs en aquest últim pack, hi ha els que van de progrés, que quan han governat només han inflat la administració de personal de confiança i cotxes oficials. I que ara ens diuen allò de que són els independentistes de veritat. Els qui un dia posaven la bandera al balcó perquè tothom veiés lo purs i valents que són i l'endemà la treien per no molestar a qui els pagava el sou. La independència no va a cop de rebequeria.
 
El dia 24 de maig necessitem donar el màxim suport a Xavier Trias. Perquè és l'alcalde de Barcelona que ho ha facilitat tot per les grans mobilitzacions independentistes, perquè és l'alcalde que va travessar la plaça Sant Jaume amb la seva vara, acompanyat de més de 800 alcaldes, i li va dir al President que l'acompanyaven fins al final en l'acte de sobirania més gran que ha fet mai aquest poble.
 
Xavier Trias no és un home d'hipocresia, de política de titular ni de grans lemes que després queden en això, simples lemes. Ell és l'alcalde que ha girat la volta a la situació econòmica de la ciutat, que ha aconseguit que es tornin a crear llocs de treball quan els altres en destruïen. I crear llocs de treball és la millor política social. I no només això, sinó que com encara hi ha molta gent sense treball, Trias també ha estat l'alcalde que ha proposat un pressupost destinat a polítiques socials més gran de la història.
 
I per últim, el dia 24 hem de donar una gran majoria a l'alcalde Xavier Trias perquè és l'únic que pot garantir una estabilitat a l'Ajuntament. I quanta més autonomia i capacitat d'acció li donem millor. Si el que volem és sortir de la crisi econòmica i assolir la independència de Catalunya, necessitem un alcalde seriós, responsable, que ens representi al món, i que tingui una majoria prou ample perquè tothom entengui que la capital de Catalunya surt reforçada per liderar la capital d'un nou Estat. Amb una ciutat ingovernable difícil serà continuar avançant, millorant, afrontar els grans reptes que tenim per davant.

www.ericbertran.cat
@ericbertran