Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Visca Alba, amb CIU o sense ell!

El passat dimecres tant Esquerra com Solidaritat, aprofitant la visita al Parlament de Catalunya d’en Jim Mather, – ex-ministre d’Empresa, Energia i Turisme del Govern d’Escòcia – varen decidir presentar-hi […]

Ferran Latorre
Ferran Latorre 27/09/2011

El passat dimecres tant Esquerra com Solidaritat, aprofitant la visita al Parlament de Catalunya d’en Jim Mather, – ex-ministre d’Empresa, Energia i Turisme del Govern d’Escòcia – varen decidir presentar-hi conjuntament una proposta de declaració en suport de la independència d’Escòcia. Però, avui en la sessió extraordinària de la Junta de Portaveus, CiU ha votat en contra. Això, ha creat sorpresa entre els seus democràtics votants de mena.

El text deia: El Parlament de Catalunya dóna suport a la independència d’Escòcia, ja que la independència garantirà la plenitud de la Nació escocesa, així com també farà possible la protecció de les seves llengües i cultura, promourà una millora en la convivència entre Escòcia i les altres nacions de les Illes Britàniques, accelerarà la recuperació econòmica d’Escòcia i millorarà la seva competitivitat econòmica internacional.

Alhora, feia ressò en que el Parlament de Catalunya també lloa la posició del Govern del Regne Unit de reconeixement del dret d’autodeterminació del Poble escocès, així com també, celebra la posició del Parlament britànic de respectar i acatar el que serà el resultat del referèndum a través del qual el Poble escocès, establirà una nova relació entre Escòcia i els seus veïns, la Unió Europea i les altres nacions del món. Més democràtic i pro-europeu, no és pot ser.

Tots els que tenim certa edat o més aviat memòria històrica, sabem que el joc de la Puta i la Ramoneta és el terreny que més l’hi agrada a CIU i, és per això que no ens hem sorprès per la seva votació. CIU, diu a tothora que és demòcrata i nacionalista. Dir-ho, no vol dir pas ser-ho. Segueix amb l’idea del seu paupèrrim pacte fiscal i del dret a decidir.

Han decidit que escòcia no va amb ells i si escòcia no va amb ells, tampoc ho és europa i catalunya. Perquè si no creus en el dret universal de l’autodeterminació dels pobles, com vols que el poble català et cregui quant dius que sou el canvi necessari per Catalunya. Personalment, hi havia deixat una porta entreoberta a en Mas, però ja l’hi he tancat per sempre, com ells ho han fet al gran poble d’Escòcia.