Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1584
La República

Violència antiga i presos polítics

El passat  27/10/2017  tots  van ser testimonis –a  través  dels mitjans de  comunicació- de l’agressió irracional  de l’extrema dreta  neofranquista i neofeixista contra  Catalunya  ràdio; a més  també  hi van […]

Josep Maria Loste 28/10/2017

El passat  27/10/2017  tots  van ser testimonis –a  través  dels mitjans de  comunicació- de l’agressió irracional  de l’extrema dreta  neofranquista i neofeixista contra  Catalunya  ràdio; a més  també  hi van haver agressions físiques contra  diversos  ciutadans  al  centre de  Barcelona. Jo voldria saber i voldria demanar per què  els partits  unionistes  i  assimilacionstes  així com  la  « grandiloquent ! »  UE no  condemna aquesta violència ignominiosa i destructiva que pretén pulveritzar  la convivència  i la cohesió  social a  Catalunya. 

Per  altra  banda,  el fet  que  els  Jordis continuin empresonats per uns delictes que no  tenen  no haurien de tenir  pena de presó ( això  ho han manifest  molts juristes  de diferents  ideologies) posa  de manifesta  que les actuacions polítiques autoritàries, mitjançant  l’aparell judicial  espanyol  com a corretja de transmissió  de la la  ideologia del PP i C/S  van encamimadas a aplicar una  autèntica  « violència  antiga » contra el poble  de Catalunya  tal com feien  el Comte  Duc d’Olivares  o  José  Patiño   en els  segles  XVII  i  XVIII. A més, tampoc  cal  oblidar  que l a gent està confosa a l'entorn de les eleccions del 21 de desembre ja que, de fet, aquestes eleccions han estat convocades d’una forma il.legal. Per altra banda, entenc que no hi poden haver unes eleccions lliures amb  presos polítics i amb un estat d'excepció imposat per la raó de la força. També hi ha un altre problema, aquestes eleccions han estat convocades des de Madrid. via art 155 de la CE, la  qual  cosa es vol fer servir com a calaix de sastre (com a excusa de mal pagador) per suprimir  l’autogovern, devaluar la democràcia  i  anihilar l'independentisme. En aquests moments si  es reprimeix, en forma  d’inhabilitacions  o fins i tot  presó, l’actual  govern  català  nomes quedaria la fórmula d’una govern legítim de  càrrecs electes per seguir construint la República catalana.