Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Una campanya dura i perversa

  Vivim temps  virals molt  tumultuosos i accelerats arreu del món mundial. No obstant això, massa vegades, a través de la imatge (no només la televisió) s’intenta imposar  una opció […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 06/06/2016

  Vivim temps  virals molt  tumultuosos i accelerats arreu del món mundial. No obstant això, massa vegades, a través de la imatge (no només la televisió) s’intenta imposar  una opció política que pot ser extremadament  antidemocràtica. En aquest sentit, ens  trobem completament immersos en una precampanya electoral, en vista de  les  eleccions del 26-J, que pot esdevenir un autèntic parany molt perillós i molt antidemocràtic. El  proper 26-J representa un risc d’un  escenari polític de polarització política  extrema  ( PP/PODEMOS), en què Catalunya -com a nació i com  a subjecte  polític  de primer ordre- pot quedar  completament  anihilada.

  El 26-J és un autèntic trencaclosques polític espanyol, que podria tenir  unes repercussions molt  negatives  en el conjunt de la nostra  nació  catalana . Vivim  temps de crisi econòmic i, sobretot, social, en què es fa difícil explicar a la gent del carrer perquè  s’ha de votar  una opció determinada. Per altra banda, massa vegades ens oblidem que, per Catalunya, en aquests moments, totes les eleccions són importants. Ara més que mai és vital que el proper  26-J tinguem  molt present que Catalunya i, sobretot, els seus drets socials són de vital importància. Cal tenir  molt  en compte que  els ciutadans catalans ja estem patint uns inicis de campanya  que representen un autèntic frau polític en majúscules. És més,  els vídeos de precampanya del PP ( contra unes suposades línies roges) com el de Ciutadans (en què un actor que hi intervenia ha confessat que no hi estava gens d’acord amb el que representava. i que es va veure obligat a fer el “paper” per  qüestions econòmiques)  són la màxima representació de l’antipolítica en majúscules; la qual cosa només pot provocar més abstenció i més manipulació política  matussera. I tornant a l’idea del principi de l’article, en aquesta campanya del 26-J hem de desemmascarar aquesta polarització  política tan perversa que, a Catalunya  representa  un  simplisme superlatiu entre un PP dretà, autoritari, centralista  i  “fals”• defensor de l’estat de dret i un en Comú Podem  que pretén defensar una revolta, difusa i inconcreta, que per a Catalunya no significa  absolutament  res. Ara ens  cal fer un esforç suplementari  per tal d’afavorir una opció, clarament  independentista, nítidament d’esquerra, regeneracionista i profundament arrelada  al territori dels pobles, viles, ciutats i comarques, que faci front a la regressió de les sentències del TC, i que  no s’amagi  sota els  cants de sirena  d’una opció estatalista  que no garanteix als catalans  absolutament  res .

Relacionats