Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Una mayoría absoluta que no pot seguir

En els darrers temps fa la sensació que ens aboquem directament cap a una veritable apocalipsi social . A hores d’ara, no existeix ningú amb responsabilitat de debò – polítics […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 22/04/2013

En els darrers temps fa la sensació que ens aboquem directament cap a una veritable apocalipsi social . A hores d’ara, no existeix ningú amb responsabilitat de debò – polítics governants i poder econòmic – que sigui conscient del sofriment excepcional que estan produint les maleïdes retallades socials . I aquestes propostes, radicalment antisocials, encara no han tocat fons . De fet, els partits polítics majoritaris, amb l’excusa que Brussel•les ho requereix, encara preveuen portar a terme polítiques més extremistes, en el sentit  antisocial del terme.  De fet, aquesta injustícia radical ja la tenim a sobre. A hores d’ara, més del 30 % dels catalans són pobres de solemnitat i – ,molt aviat, existirà una majoria absoluta de catalans que “no podran seguir” de cap de les maneres.

No podem oblidar que la frase tan expressiva i humana, que sempre esmentava l’expresident Pujol : “els que no poden seguir”, ara ningú la fa servir . En aquests moments, el “sistema” està completament col•lapsat: ha esdevingut un sistema nihilista  absolutament bloquejat.  Les polítiques econòmiques i socials són més dures i injustes que mai; però la gent protesta poc. Políticament parlant, ha esdevingut completament analfabeta; a més, el superpoder econòmic transversal actual ha sabut utilitzar/manipular el fenomen de la immigració, com a exèrcit de reserva laboral, per a decapitar la unitat popular i esquinçar ( dinamitar per dintre) l’estat del benestar .