Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un lideratge ben real per l’ANC

Fa uns dies que la Fina ens va comunicar a tot el grup que havia decidit presentar-se a les eleccions al SN de l'ANC. El meu primer pensament va ser: […]

Da Victus
Da Victus 09/05/2016

Fa uns dies que la Fina ens va comunicar a tot el grup que havia decidit presentar-se a les eleccions al SN de l'ANC. El meu primer pensament va ser: “Collons Fina, ja era hora!”

Vaig conèixer la Fina a una de les moltes jornades d'acollida de nous voluntaris que es fan a la territorial de Sant Martí (SMxI). Era poc després de la gran manifestació del 2012, quan vaig decidir que havia de fer quelcom més que estar enfurismat a cada notícia que sortia als mitjans. Va esdevenir coordinadora a les poques setmanes, cosa que vaig entendre ben aviat.

La Fina és una persona honesta i de principis, persistent i determinada per aconseguir els objectius marcats. I pren decisions, ja ho crec que les pren. Te una capacitat de treball inacabable, sap escoltar per entendre, per aprendre i per fer créixer les possibilitats d'èxit del grup, i accepta els errors com a pas previ a l'èxit. El treball en equip el va inventar la Fina, sempre amb amabilitat, educació, respecte i un somriure, i sempre, sempre, sempre amb absoluta confiança en les possibilitats d'èxit tant del grup com del moviment independentista encapçalat per l'ANC … vaja, o molt m'equivoco o la paraula que millor defineix algú amb aquestes característiques es la de LÍDER, amb majúscules.

Professionalment, la Fina és directora d'una Escola – Bressol, mestra d'Educació Infantil, ha fet un postgrau en Educació per la Ciutadania, i te formació en Tècniques i Habilitats directives i en aspectes de programació i aplicació a l'aula. Traduït al llenguatge dels mortals, la Fina està en contacte permanent amb les necessitats i anhels de les persones i les famílies, és a dir, de gent com tu i jo.

El seu compromís amb el país i la independència és màxim. A tall d'exemple comentar que la Fina ha estat la responsable i/o coordinadora de:

a) el grup inter-territorial de totes les assemblees del Barcelonès.

b) gestionar la organització dels trams de la Via Lliure del 2015 al voltant de la plaça de les Glòries, juntament amb l'equip de SMxI.

c) gestionar els accessos i el perímetre de seguretat del vèrtex de la V del 2014, ubicat a plaça de les Glòries de Barcelona, juntament amb l'equip de SMxI.

d) gestionar la part més gran assignada a una territorial a la Via Catalana del 2013, entre plaça de les Glòries i Fòrum, juntament amb l'equip de SMxI.

e) de les consultes del 10A a Barcelona.

f) també va participar al primer acord pel dret a decidir que incloïa ANC, Òmnium, Súmate i Procés Constituent.

g) i per sobre de tot ha estat l'encarregada de la coordinació del dia a dia de la territorial de Sant Martí.

Ha participat a diversos moviments associatius (Agrupament Escola, Casal Popular i Independentista, organitzacions educatives,…).
 

Ja per acabar, permeteu-me que digui el que realment penso: Fina Mayol és el futur de l'ANC. L'assemblea ha avançat sempre sense necessitat de personatges mediàtics ni hipoteques amb els partits. Carme Forcadell i Muriel Casals tampoc eren mediàtiques, i és quan realment vam avançar.

Accediu al currículum de Fina Mayol fent clic aquí.