Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Triple copagament

És terriblement injust, és escandalós que en aquest sistema autonòmic espanyol  Catalunya  sempre  hagi de pagar  per  duplicat;  ara,  a més, en la  vidriosa  qüestió de la sanitat, i més […]

Josep Maria Loste 05/07/2012

És terriblement injust, és escandalós que en aquest sistema autonòmic espanyol  Catalunya  sempre  hagi de pagar  per  duplicat;  ara,  a més, en la  vidriosa  qüestió de la sanitat, i més concretament, en el subsector dels medicaments, els catalans  patirem un triple  copagament .

De fet aquest triple copagament inclouria l’euro per recepta, implantat a primers de juliol pel  govern català; el copagament  (pròpiament  dit) que  a casa nostra implantarà el govern central a partir de primers d’agost;  i  el impostos directes que ja paguem tots els catalans  i  que estan avalats  per  un sistema, profundament  injust, que en provoca  cada any, pel cap baix, un dèficit  fiscal de 16.000 milions . Amb aquestes perspectives és impossible tirar  endavant: Catalunya ja  no pot respirar  amb  normalitat. Amb aquesta organització  tan injusta  i ineficient Catalunya  s’aboca  a un estat  de misèria  demolidora : a un ensorrament  de la esperança i de qualitat vida brutal . Ara i aquí  és vital recuperar l’autoestima col•lectiva i exigir els nostres drets col•lectius .Cal  trobar  la nostra dignitat perduda per tal poder  sortir d’aquest atzucac polític i , sobretot, social que ens condueix directament cap a la nostra desaparició  com a poble  lliure  i sobirà.