Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024
Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024

Tres anys de caiguda lliure

|

- Publicitat -
A l’Estat espanyol ja hi ha dos milions de joves d’entre 15 i 29 anys que ni treballen ni estudien. En aquests últims tres anys la catastròfica dada ha crescut sense consol. I és que en només tres anys els “ni-ni” amb títol superior han crescut un 69%, qui no en té algun a prop, un amic, un familiar, veí o conegut?. 
 
Vivim en un país on el turisme ens pot permetre tirar del carro i on gaudim d’una oferta formativa de primer nivell. Vivim en una societat preparada que ha consolidat el seu aprenentatge, que viu amb l’optimisme de deixar empremta, però que tot i així segueix ensopegant amb els entrebancs imposats per un govern central unicolor i taxatiu. 
 
Segons un informe recent de l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) Espanya destaca per haver creat un nou tipus de ni-ni, joves amb títol universitari o d’EFP de grau superior que ni treballa ni estudia, a més, per tant, demostra la situació precària que viuen aquests joves de l’Estat espanyol fixant-los en un 24,4% respecte a la mitjana dels 21 països  europeus analitzats per l’OCDE, que és d’un 15,4%.
 
Si els catalans volem deixar de caure cap a la cua d’Europa caldrà començar a fer les coses de forma diferent. Dignificar el tarannà de l’estalvi, de l’esforç, la perseverança i el treball. I sempre, amb el cap alt, seguir-nos il·lusionant per un futur millor, polític, laboral i social.
 
Lluís Feliu
Periodista, docent i autor del llibre: “Manual de un Joven Parado” (Ed.Novum Publishing)

Segueix-me a Twitter: @llfeliu o al meu blog personal: www.lluisfeliu.com

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut