Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Tot segueix a les nostres mans

Quin interès tenia ahir Telecinco a entrevistar un dirigent independentista com Oriol Junqueras? I quin interès tenia Junqueras a anar-hi? No és gens habitual, de fet és un rara avis, […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 15/02/2015

Quin interès tenia ahir Telecinco a entrevistar un dirigent independentista com Oriol Junqueras? I quin interès tenia Junqueras a anar-hi? No és gens habitual, de fet és un rara avis, que un canal espanyol entrevisti un dirigent o un polític independentista. A Espanya interessa relativament el tema, ara tenen altres preocupacions. Els pocs imputs que reben a més, provenen d’aquests cercles mediàtics que destrossen les aspiracions legítimes de Catalunya a base de tertúlies acalorades on la desqualificació i la mentida són el pa de cada programa.
 

Al programa d’ahir “Un Tiempo Nuevo”, presentat per Sandra Barneda, entrevistaven el president d’ERC, i tenien tots els elements preparats per linxar-lo: el Cas Pujol, la temptació electoral, el debat fiscal, la legalitat espanyola… i la periodista Isabel San Sebastián. Quina necessitat tenia Junqueras d’anar-hi? No havíem quedat que no valia la pena anar a fer pedagogia a Espanya, que era estavellar-se contra un mur? L’afirmació és tant certa com la constatació que el rànquing d’audiències català indica que els nostres conciutadans no miren solament TV3 com a ovelles, sinó que en molts casos prefereixen o bé Antena 3 o Telecinco. És per això que si l’allisada d’ahir a la nit de Junqueras va servir per despertar alguna consciència catalana més de cara al 27S, l’esforç va pagar la pena.
 

Afortunadament, els catalans ara ja fa uns anys que se n’han adonat que anar a convèncer Espanya és inútil. Per fi ens hem arribat a la conclusió que a qui realment hem de convèncer és als nostres propis veïns, que sense ells la victòria final no serà possible, i que això va amb ells i es fa també per ells. Aquest és el grau just de maduresa d’una societat que aspira a construir un Estat nou per poder viure millor. Per si algú encara no ho tenia clar, el president d’Esquerra va oferir novament la seva millor versió, defensant el procés i el president quan va caldre, per ensenyar-nos que la llibertat i un nou país més just només depèn de nosaltres i no del que digui una Constitiución o una periodista mal educada.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés