Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Sortida cap a la ruptura

ERC ja ha deixat clar fa bastants dies que no pensa facilitar cap govern de PSOE+Podemos si no hi ha referèndum pel mig. Democràcia i Llibertat, amb una actitud potser […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 30/01/2016

ERC ja ha deixat clar fa bastants dies que no pensa facilitar cap govern de PSOE+Podemos si no hi ha referèndum pel mig. Democràcia i Llibertat, amb una actitud potser una mica més ambigua, de moment ha dit el mateix. Per tant, la sortida que s’ha buscat Pedro Sánchez per driblar la pressió dels seus barons no li servirà de res: deixar la decisió de quin acord de govern cal formar en mans de la militància té un rerefons molt democràtic, però si aquesta tria la via Podemos, el pacte seguirà veient-se frustrat, perquè no tenen majoria si Ciutadans segueix també amb la negativa. I poca cosa en matèria de responsabilitat podran demanar, lògicament, als independentistes. Només faltaria. A En Comú Podem s’enfadaran, però ells han estat els primers a baixar-se els pantalons davant la casta i l’independentisme no té cap altra obligació que vetllar per la culminació del procés, l’encàrrec català i l’únic canvi real possible.
 

Qui també s’ha buscat una ‘bona’ sortida avui és Juan Carlos Girauta, l’exaltat exPSOE i tertulià de Ciutadans, fet eurodiputat i ara congressista de la formació taronja. Avui en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio s’ha fet l’ofès i ha marxat de l’estudi quan ha vist que l’entrevista no anava per on ell volia, amb l’excusa que se sentia vetat i la seva formació infrarepresentada als mitjans (el discurs de sempre). Ja saben que Ciutadans porta estranyament molts mesos sent la força més mediàtica de tot l’Estat, una cosa inexplicable d’acord amb la seva representació als parlaments ibèrics. Ricard Ustrell, el presentador del programa i amb molta habilitat, ha sabut conduir la tempesta i ha aconseguit deixar en ridícul el polític exaltat ja que Girauta, que volia fer veure que plegava a mitja entrevista, ha marxat quan aquesta depassava per cinc minuts l’horari establert.
 

I d’aquí hem marxat a Cornellà on una gran multitud de gent, gens silenciosa però sí majoritària, busca la sortida de l’Estat espanyol. Parlem de l’assemblea titulada Endavant República que ha muntat l’ANC, i que ha aglutinat Junts pel Sí i la CUP. L’entitat vol recuperar la connexió entre el Parlament i la ciutadania i davant de més de 1.000 assistents que s’han conjurat per tornar a empènyer la classe política cap endavant. Una classe política que ara conté molt de societat civil, com Lluís Llach que ha representat JxSí en aquest acte. Mireia Boya, la nova diputada de la CUP ha parlat en nom d’aquesta formació no sense retreure a l’ANC que van posar l’etiqueta de “traïdors” a la CUP. “Anem cap a la ruptura!” ha dit Boya, mostrant compromís, seguida d’una llarga ovació. Preparin-se perquè demà la Cataluña real ha preparat un acte a la plaça de Sant Jaume, organitzat per l’entitat d’ultradreta Societat Civil Catalana, que ja saben que té un expresident perseguit per la justícia per vinculacions feixistes, i tot el suport de partits com Ciutadans, PSC i PP.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats